Obrátená ananásová torta

Na prípravu cesta budeme potrebovať:

3 žĺtka,
50 g kr. cukru,
2 PL horúcej vody,
1 PL oleja,
½ balíčka prášku do pečiva,
80 g polohrubej múky,
1 PL kakaa,
3 bielka.

Ďalej budeme potrebovať:

1 väčšia plechovka ananásu (cca 780 g),
300-400 g jahôd alebo iného ovocia podľa chuti,
100 g kr. cukru,
150 g bieleho jogurtu,
200 ml smotany na šľahanie,
šťava z ½ citróna,
15 g želatíny.

 POSTUP:

Žĺtka s cukrom si vyšľaháme do peny, pridáme horúcu vodu, olej a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Bielka si vyšľaháme osobitne do tuhej peny a pomaly primiešavame do žĺtkovej hmoty. Upečieme si vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov približne 25-30 minút.

 

Pripravíme si kovový cedník, ktorý si vložíme do misky. Krúžka ananásu si vložíme do cedníka, ozdobíme jahodami alebo iným ovocím. Želatínu si namočíme podľa návodu.

Jogurt si zmiešame s cukrom, citrónovou šťavou. Túto zmes si povaríme na miernom ohni, aby sa roztopil cukor a potom vmiešame napučanú želatínu. POZOR! Nevaríme!!! Z ohňa odstavíme a necháme vychladnúť.

Vyšľaháme si šľahačku, pridáme vychladnutú zmes z jogurtu a želatíny a dôkladne zmiešame. Pridáme zvyšné nakrájané ovocie. Takto pripravený krém si vložíme na poukladané kúsky ananásu a prikryjeme vychladnutým korpusom, ktorý sme si predom pokvapkali šťavou z ananásu. Aby sme v kréme nemali vzduchové bublinky, poriadne potrasieme cedníkom. Vložíme do chladničky a necháme stuhnúť.

Vychladenú tortu vyberieme z chladničky a opatrne ju obrátime. Nakrájame na rezy a podávame.

Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like