OBLÍŽ PRST podľa tradičnej receptúry: Geniálny koláčik, ktorý nikdy neomrzí!

INGREDIENCIE:

Na cesto:

7 žĺtkov
200g kryštálového cukru
200g polohrubej múky
1 lyžičku prášku do pečiva
2 lyžice kakaa
11 PL vody
2 lyžice oleja

Na krém:

7 bielkov
220g kryštálového cukru
500-600ml mlieka
2 balíčky vanilkového pudingu

Na polevu:

400ml smotany
strúhanú horkú čokoládu podľa chuti

Postup prípravy:

Ako prvé si vymiešame žĺtky s cukrom, vodou a olejom, potom pridajte prášok do pečiva a kakaový prášok. Vymiešajte cesto a nalejte ho do pekáča alebo tortovej formy vymastenej maslom a vysypanej múkou. Pečte pri teplote 180 stupňov asi 20-25 minút.

Medzitým si pripravte krém. Puding pripravte v mlieku bez cukru, uvarte veľmi hustý puding. Bielky si vyšľahajte s cukrom do peny a primiešajte ich za horúca do pudingu. Dobre premiešajte, aby sa zložky spojili. Ak sa vám zdá krém príliš hustý a tvrdý, pokojne pridajte maslo na zjemnenie. Dajte krém na upečené cesto a nechajte ho chladnúť. Vyšľahajte si smotanu a naneste ju na vychladnutý krém. Potom už len dozdobte nastrúhanou čokoládou a nechajte schladiť v chladničke.

Prajeme dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like