O tomto recepte na pizzu ste ešte nepočuli! Keď si ju pripravíte, zamilujete si ju!

Túto pizzu si napríklad obľúbia aj rodičia, ktorí nevedia svoje deti naučiť jesť tvaroh.

potrebujete

– 250ml mlieka

– 100ml vody

– 2 polievkové lyžice cukru

– 10g sušeného droždia

– 125g rozpusteného masla

– 350-400g hladkej múky

– 1/2 čajovej lyžičky soli

– 250g tvarohu

– 100g cibule

– 100g tvrdého syra

– 250g kuracích pŕs

– 1 polievková lyžica krupice
– 1/4 čajovej lyžičky mletého čierneho korenia

– kôpor

Postup

1. Začnite cestom – v malej miske si zmiešajte pol šálky teplej vody, 1 polievkovú lyžicu múky,

1 polievkovú lyžicu droždia a cukru. Nechajte odstáť 5-10 minút, aby kvások začal účinkovať

2. Do hlbokej misky vložte preosiatu múku, teplé mlieko, rozpustené maslo, pripravený kvások, cukor, soľ a cesto spracujte.

3. Hotové cesto položte na teplé miesto na 1 – 1,5 hodiny, aby sa cesto dvojnásobne zväčšilo.

4. Následne cesto pritlačte päsťou opäť ku dnu misky a nechajte vykysnúť ďalších 30-45 minút.

5. Rozdeľte cesto na dve časti az každého si vyvaľkajte kruh s 1 cm hrúbkou.

6. Plech vyložte papierom na pečenie a položte naň cesto.

7. Teraz začnite s prípravou zmesi- najemno narezaný čerstvý kôpor premiešajte s tvarohom, pridajte soľ a korenie podľa chuti.

8. Tvrdý syr nastrúhajte a kuracie prsia narežte na menšie kúsky.

9. Pizzu cesto posypeme krupicou, tým zaistíte, že sa cesto nerozmočí.

10. Pridajte tvarohovú zmes, kuracie prsia a všetko posypte nastrúhaným syrom.

11. Pečte 20-25 minút dozlatista pri 200 ° C.

Prajeme dobrú chuť vám i vašej rodine!

 

You Might Also Like