Nočné cesto: Vo večerných hodinách varím a ráno dostávam ten najlepší výrobok na pečenie

Dnes s vami zdieľame recept na cesto, ktoré je ideálne pre zaneprázdnené domácnosti. Jeho príprava je jednoduchá,  okrem toho ideálne je pripraviť si ho večer, a piecť ráno. Aj preto sa ľudovo nazýva nočné cesto.

 

Tento recept môžete použiť na najjednoduchšie koláče, sladké cesto na buchty a iné chutné pečivo.

Ingrediencie :

  • 250 ml mlieka
  • 25 g droždia
  • 2 vajcia
  • 3,5 hrnčeka múky
  • 80 g masla
  • 0,5 hrnčeka cukru
  • 0,5 čajovej lyžičky soli

Postup : 

1. Nalejte teplé mlieko do malej nádoby. Pridajte droždie a dôkladne premiešajte.

2. Vajíčka vymiešajte a pridajte do kvásku. Najlepšie je cesto vymiešať mixérom, pretože bude lepkavé a je dosť ťažké ho miesiť rukami. Zmes mlieka a vajec vymiešajte pri najnižšej rýchlosti.

 

3. Pridajte cukor, a potom postupne sypte múku za neustáleho miešania. Cesto sa mieša asi 4 minúty, až kým nie je hladké.

4. Potom postupne pridávame maslo, cesto miešame miernou rýchlosťou ďalších 5-6 minút. Olej sa musí úplne rozpustiť. Cesto bude husté a rovnomerné.

5. Cesto necháme v miske, prikryjeme fóliou a dáme na noc do chladničky. Ráno cesto vyberieme, položíme na hladký povrch a dobre premiešame. Cesto je pripravené pre vaše kulinárske majstrovské diela!

Cesto je veľmi jemné a kypré. Môžete z neho pripraviť čokoľvek : koláče, buchty, rožky a iné pečivo. Môžete ho čímkoľvek naplniť. Potom potrite výrobky žĺtkom, dajte upiecť a vychutnávajte si so svojou rodinou lahodné domáce pečivo.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like