Nikdy by som nečakala, že ide naložiť aj táto zelenina, ale nakladaný baklažán je skrátka TOP! Jednoznačne odporúčam vyskúšať!

Takéto intenzívne, pikantné a nakladané prekvapenie … baklažán! O tom ako ho pripraviť, Vám dnes s chuťou povieme!

Od prvého naloženia zeleniny už uplynulo isto iste toľko rokov, že nikto už ani neodhadne, kto mohol ako prvý prísť s nakladaným baklažánom. Avšak olivový nálev je skrátka TOP! Korenie môžete pridať podľa Vášho uváženia (oregano môže byť nahradené mätou), ale určite nezabúdajte na cesnak. Baklažán s cesnakom je totiž úplne báječný! A pre milovníkov ostrých chutí, odporúčame pridať do každej nádoby malú chilli papričku.

Čo budete potrebovať?

  • 500 g baklažánu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 400 ml olivového oleja
  • 250 ml octu
  • korenie podľa chuti

Postup:

  1. Najprv si umyte a nakrájajte baklažán na pásiky alebo krúžky s hrúbkou 1 cm.
  2. Potom si zmiešajte vodu s octom a priveďte do varu.
  3. Potom pridajte baklažán a ten varte cca 4 minúty.
  4. Potom odložte baklažán na papierový uterák, nechajte ho schladiť a potom ho posypte oreganom.
  5. Potom baklažán naskladajte do sterilizovanej nádoby a preložte ho na plátky nakrájaným cesnakom. Na záver zalejte olivovým olejom.
  6. Premiešajte vidličkou tak, aby zmizli prebytočné vzduchové bubliny a nechajte niekoľko hodín na ten istý účel odležať.
  7. Potom nádobu uzavrite a ponorte ju do vriacej vody na dobu 30 minút.
  8. Skladujte na tmavom mieste.

Dobrú chuť prajeme!

 

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like