Nikdy som kurča nepripravovala podobným spôsobom, ale tento recept je jednoducho úžasný

Keď pripravujeme mäso, najmä keď ho smažíme, chceme, aby bolo vo vnútri šťavnaté a na povrchu krásne chrumkavé. Niekedy sa to podarí viac, inokedy menej. Tento spôsob prípravy vyprážaných kuracích pŕs je tak úžasný, že ak ho vyskúšate, stane sa vašim obľúbeným receptom.

Málo ingrediencií a takmer žiadny čas strávený v kuchyni. Sen každej ženy.

Budete potrebovať:

kuracie prsia
1 lyžička škrobu
1 lyžica citrónovej šťavy
pol lyžičky sódy bikarbóny
soľ podľa chuti
múka na obaľovanie
olej na vyprážanie

Postup:

Kuracie prsia si najskôr umyjeme, vysušíme a odblaníme. Narežte ich na ľubovoľne veľké kúsky. Buď môžete pripraviť tradičné rezne alebo malé nugetky. Kuracie prsia osoľte, pridajte jedlú sódu a dobre premiešajte.

Pridajte citrónovú šťavu, škrob a opäť premiešajte. Nechajte mäsko v chladničke odstáť aspoň 20 minút. Následne každý kúsok obaľte v múke.

Na panvici si dobre rozohrejte olej a kuracie prsia zmažte dozlatista. Mäsko bude chrumkavé, ale vnútri šťavnaté. K týmto kuracím nugetkám sa najviac hodí čerstvá zelenina a rôzne druhy omáčok, podľa vašej chuti. Dobrú chuť!

You Might Also Like