Nikdy by som neverila, že obyčajná piškóta môže byť tak chutná: Fantastický jablkový koláč za 10 minút: jemný, lahodný a veľmi chutný!

Recept na vynikajúci koláčik k popoludňajšej kávičke – Sama by som neverila, že môže byť obyčajná piškóta tak chutná.

Na prípravu koláča budeme potrebovať tieto suroviny:

4 vajcia (veľké)

200 g kr. cukru

220 g hl. múky

170 g masla nakrájaného na kocky

štipka soli

1 čajová lyžička vanilkového cukru

1 čajová lyžička prášku do pečiva

100 ml mlieka

ovocie podľa chuti

Rozmer formy je 23 × 23 cm, výška okrajov je 4 cm.

 

Postup:

Bielky vyšľaháme zvlášť s lyžicou cukru.

Maslo vyšľaháme s cukrami (kryštálový, vanilkový) a pridáme aj žĺtky – jeden po druhom.

Nakoniec postupne pridáme aj preosiatu múku s práškom do pečiva a poriadne vymiešame.

Ručne primiešame sneh z bielkov tak, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu cesta.

Navrstvíme na plech vyložený papierom na pečenie a jemne do cesta vtlačíme kúsky ovocia (napríklad jablká, hrušky, broskyne ..).

Teplota pečenia 175 stupňov, doba pečenia 50 – 60 minút.

Dobrú chuť

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

zdroj: primanatura.cz

You Might Also Like