Nezvyčajné a pikantné pečené papriky: Stačí raz ochutnať a hneď si ich zamilujete. Tajomstvo spočíva v správnom korení!

Pikantný pokrm veľmi podobný nakladanej paprike alebo baraním rohom v oleji sa nazýva Arménska paprika. Milovať ju budú najmä muži. Perfektne sa hodí k údeninám, ale aj k obyčajnému chlebu s maslom. Recept priamo z Arménska si Vás získa jednoduchou prípravou a dokonalou chuťou!

Čo budete potrebovať?

  • 700 g papriky (červené i biele)
  • 8 strúčikov cesnaku
  • slnečnicový olej
  • 2 paradajky
  • 1 vetvičku petržlenovej vňate
  • 1 vetvičku koriandru
  • 1 PL soli
  • šťavu z polovice citróna
  • 2 PL kryštálového cukru
  • korenie podľa chuti

Ako na to?

Papriku si umyjeme a osušíme a bez toho aby sme ju rozrezávali alebo odstraňovali zelené časti, ju dáme opekať na panvicu. Keď je paprika orestovaná, preložíme ju do uzatvárateľných zaváracích pohárov a necháme vychladnúť. Olej nevylievajte, pokiaľ nie je prepálený.

Medzitým si olúpeme paradajky a necháme ich uvariť v pare. Po tom, ako zmäknú, ich rozmixujeme, alebo aspoň roztlačíme na kašu. K roztlačeným paradajkám pridáme citrónovú šťavu, prelisovaný cesnak, vňať a koriander, soľ, cukor a korenie. Pridáme olej, na ktorom bola orestovaná paprika. Ak bol olej prepálený pridáme samozrejme čerstvý. Poriadne premiešame a marinádu máme hotovú.

Marinádu vylejeme do zaváracieho pohára k paprikám, uzavrieme a odložíme do chladničky na 2 hodiny schladiť. Potom môžeme podávať. Z arménskej papriky sa dá robiť výborné mäso na šťave, pridáva sa tiež k pečenému mäsu či klobásam. Všetko, čo je ostré a voňavé, znesie arménsku papriku a bude chutiť skvele.

Prajeme dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

zdroj: prosvet.cz

You Might Also Like