Neviete čo na večeru? Skúste Zemiaky s cesnakom, smotanou a syrom. Je to bomba!

Pozdravujeme všetkých priaznivcov rýchlych receptov. Žijeme vo svete, kde sa každý snaží všetko uponáhľať a voľného času dosť ubúda. My vám práve z tohto dôvodu prinášame rýchle recepty na večere, obedy, raňajky. Dnes sme si pre vás pripravili niečo nové. Jedná sa o zemiaky pečené v rúre s cesnakom, smotanou a syrom. Skúste teda aj vy tento skvelý recept a pošlite nám fotografie vašich výtvorov do komentárov. Poďme sa teda pozrieť na ingrediencie a jednoduchý postup.
ingrediencie:

5ks zemiakov
100g masla
5 lyžíc strúhaného parmezánu
3 strúčiky cesnaku
trocha nasekanej petržlenovej vňate
lyžice kyslej smotany

Postup:

Umyjeme si poriadne zemiaky, nakrájame ich na mesiačiky alebo plátky podľa ľubovôle a naukladáme ich na panvicu a zalejeme
vodou. Zemiaky varíme do mäkka. Potom si pripravíme nátierku z cesnaku. Nastrúhame cesnak a zmiešame s mäkkým maslom,
ochutíme a pridáme parmezán s petržlenom. Nakoniec zjemníme kyslou smotanou. Uvarené mäkké zemiačiky si vyskladáme
na plech s papierom na pečenie a potrieme ich cesnakovou nátierkou. Pečieme v rúre na 220 stupňov po dobu 15 minút. Dobrú chuť!

You Might Also Like