Neviete čo na večeru? Skúste Zemiaky s cesnakom, smotanou a syrom. Je to bomba!

Pozdravujeme všetkých priaznivcov rýchlych receptov. Žijeme vo svete, kde sa každý snaží všetko uponáhľať a voľného času dosť ubúda. My vám práve z tohto dôvodu prinášame rýchle recepty na večere, obedy, raňajky. Dnes sme si pre vás pripravili niečo nové.

Jedná sa o zemiaky pečené v rúre s cesnakom, smotanou a syrom. Skúste teda aj vy tento skvelý recept a pošlite nám fotografie vašich výtvorov do komentárov. Poďme sa teda pozrieť na ingrediencie a jednoduchý postup.

ingrediencie:

5ks zemiakov
100g masla
5 lyžíc strúhaného parmezánu
3 strúčiky cesnaku
trocha nasekanej petržlenovej vňate
lyžica kyslej smotany

Postup:

Umyjeme si poriadne zemiaky, nakrájame ich na mesiačiky alebo plátky podľa ľubovôle a naukladáme ich na panvicu a zalejeme
vodou. Zemiaky varíme do mäkka. Potom si pripravíme nátierku z cesnaku. Nastrúhame cesnak a zmiešame s mäkkým maslom,
ochutíme a pridáme parmezán s petržlenom. Nakoniec zjemníme kyslou smotanou. Uvarené mäkké zemiačiky si vyskladáme
na plech s papierom na pečenie a potrieme ich cesnakovou nátierkou. Pečieme v rúre na 220 stupňov po dobu 15 minút.

Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

You Might Also Like