Nevedela som, že z bravčového karé možno pripraviť niečo tak chutné! Vaša rodina už nebude chcieť nič iné!

Keď vyskúšate tento recept na bravčové kapsičky, už nebudete mať chuť na klasický rezeň! Príprava je jednoduchá. Ak máte chuť na niečo nové, tento recept je priamo pre vás! …

Navyše, ak nemáte radi horčicu, môžete ju vynechať alebo pridať inú omáčku … alebo dokonca zvoliť inú plnku! Bude chutiť celej rodine!

Potrebujeme:

1 kg bravčového karé
80 g sušených húb
1/2 cibule
Soľ, korenie
3 lyžičky horčice
hladká múka
strúhanka
1 vajce
3 strúčiky cesnaku
1 lyžica masla
250 ml vody z húb
250 ml 30% smotany (izbovej teploty)
1/2 lyžičky tymiánu

Príprava:

Huby zalejeme hrnčekom horúcej vody a necháme 30 minút odstáť. Karé nakrájame na 2 cm hrubé plátky – každý kus nakrojíme napoly (neprekrajujeme úplne!). Vyklepeme z oboch strán. Huby scedíme a vodu odložíme. Časť z nich nakrájame na malé kúsky. Každý kus mäsa osolíme a okoreníme. Potrieme horčicou, pridáme cibuľu a huby. Urobíme kapsičku (sledujte video). Hotové kapsičky obalíme v múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke. Pečieme 30 minút pri 190 ° C

 

 

V panvici rozpustíme maslo, opražíme nakrájaný cesnak a cibuľu, pridáme zvyšné huby, tymian a vodu z húb. Varíme približne 3 minúty. Zmenšíme plameň, pridáme smotanu, soľ a korenie. Pridáme bravčové kapsičky a pod pokrievkou necháme dusiť 10 minút. Ak kapsičky nechcete piecť, môžete ich aj smažiť v panvici z oboch strán. Potom ich vyberte a v rovnakej panvici urobte omáčku.

Dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like