Neustále som sa snažila pripraviť cuketu inak a potom mi kamarátka povedala o tomto úžasnom recepte. Pečená cuketa so syrom je skrátka TOP!

Mäsové pokrmy nie sú v tomto období nič moc. Väčšina ľudí si v lete radšej užíva zeleninových pokrmov, ktoré sú navyše mimoriadne chutné. Leto je doba, kedy sa dá v kuchyni veľmi dobre experimentovať. 

Hlavne preto, že so zeleninou nemôžete nič pokaziť. Dnes sa s Vami podelíme o jeden taký experiment, ktorý hodnotíme 5 hviezdičkami.

Čo budete potrebovať?

  • 500 g cukety
  • 200 g polohrubej múky
  • 2-3 vajcia
  • 100 g kyslej smotany
  • 100 g tvrdého syra
  • ½ kávovej lyžičky sódy bikarbony
  • 1 a pol cl soli
  • 1 cl čierneho korenia
  • 50 g petržlenovej nate

Postup

Cuketu dobre očistite a odrežte oba konce. Ak sú staršie, môžete ich aj olúpať, ak nie, nechajte ich aj so šupkou. Potom ju na hrubo nastrúhajte a nechajte odkvapkať od prebytočnej šťavy.

V pohári zmiešajte sódu sa 3-4 kvapkami octu. Výslednú zmes potom prilejte do kyslej smotany a nechajte cca 5 minút odstáť.

Na jemno si potom nastrúhajte tvrdý syr a na drobno nasekajte petržlenovú vňať.

Do krému potom pridajte korenie, soľ a vajcia, a dobre premiešajte. Potom prisypte múku a s použitím šľahača vyšľahajte zmes do konzistencie cesta.

Záverom snaží pridať už len nastrúhanú cuketu, syr a vňať, a všetko naposledy dôkladne premiešať.

Hotovú zmes vložte do misky, ktorú pred tým vytrite trochou rastlinného oleja. Rúru si predhrejte na 180 stupňov a pečte cca 40 minút, kým povrch nebude mierne zlatý.

Prajeme dobrú chuť!

 Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like