Netreba variť ani piecť! Babičkin “pamlsok” hotový za 5 minút, lepší dezert nemajú ani v cukrárni.

Výborná maškrta od našej babičke – ona používala klasický puding, ale ja dávam ten bez varenia, dezert je teda úplne na studeno. Je fantasticky chutný a jednoduchý.

Potrebujeme:

500 ml mlieka + trochu mlieka na sušienky

5 lyžíc práškového cukru

2 bal. vanilkového cukru

350-400 ml smotany na šľahanie

250 g jemného tvarohu

2 bal. vanilkového pudingu bez varenia

Postup:

Tvaroh rozmiešame s 2 lyžicami práškového cukru a 1 bal. vanilkového cukru. Šľahačku vyšľaháme s 1 lyžicou cukru.

Z 500 ml mlieka, 1. bal.vanilkového cukru a dvoch balíkov pudingu bez varenia ušľaháme hladký, hustý puding. Do pudingu vmiešame tvarohovú hmotu a aj šľahačku.

Formu na pečenie s vyššími okrajmi vyložíme fóliou. Na dno uložíme sušienky a pokropí trochou mlieka. Navrstvíme 1/2 krému, sušienky, opäť krém a sušienky. Dáme do chladničky stuhnúť.

Želáme vám dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like