Netradičný recept na pečené zemiaky, ktorý musíte skúsiť!

Zemiaky sú u nás častým pokrmom na stole, je to skvelá príloha, ktorá sa hodí ku všetkému a príprava nie je náročná.

Chcem sa s vami podeliť o tento recept na pečené zemiaky, ktoré naozaj nemajú chybu.
Vrcholom tohto pokrmu je pikantná marináda s cesnakom, sójovou omáčkou a medom, zemiaky sú potom krásne zlaté a chrumkavé.

Čo budeme potrebovať:
1 kg zemiakov
2 lyžice sójovej omáčky
2 lyžice rastlinného oleja
3 lyžice medu
horčica
4-5 strúčiky cesnaku
sušené bylinky podľa chuti (oregano, bazalka, majorán)
soľ podľa chuti

Postup:
1)
 Zemiaky dôkladne umyjeme a dáme celé aj so šupkou uvariť do osolenej vody do zmäknutia. Potom vodu zlejeme a dáme vychladnúť.

2) Pripravíme si marinádu – Zmiešame v miske sójovú omáčku, med, horčicu, sušené bylinky, pretlačený cesnak a rastlinný olej. Soli nie je nutné pridávať, pretože sójová omáčka je už slaná a ešte sme si uvarili zemiaky v osolenej vode.

3) Potom si uvarené zemiaky aj so šupkou nakrájame na plátky a dáme do misky k marináde a necháme odstáť, aby sa nám marináda spojila so zemiakmi.

4) Plech si vymastíme trochou oleja alebo dáme papier na pečenie a zemiaky budeme piecť na 200 stupňov do zlatista.

5) Pečené zemiaky, môžeme konzumovať ako samostatný pokrm s domácou tatarkou alebo ako prílohu k mäsu.

Dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like