Netradičný recept na pečené zemiaky, ktorý musíte skúsiť!

Zemiaky sú u nás častým pokrmom na stole, je to skvelá príloha, ktorá sa hodí ku všetkému a príprava nie je náročná.

 

Chcem sa s vami podeliť o tento recept na pečené zemiaky, ktoré naozaj nemajú chybu.
Vrcholom tohto pokrmu je pikantná marináda s cesnakom, sójovou omáčkou a medom, zemiaky sú potom krásne zlaté a chrumkavé.

Čo budeme potrebovať:


1 kg zemiakov
2 lyžice sójovej omáčky
2 lyžice rastlinného oleja
3 lyžice medu
horčica
4-5 strúčiky cesnaku
sušené bylinky podľa chuti (oregano, bazalka, majorán)
soľ podľa chuti

Postup:


1)
 Zemiaky dôkladne umyjeme a dáme celé aj so šupkou uvariť do osolenej vody do zmäknutia. Potom vodu zlejeme a dáme vychladnúť.

2) Pripravíme si marinádu – Zmiešame v miske sójovú omáčku, med, horčicu, sušené bylinky, pretlačený cesnak a rastlinný olej. Soli nie je nutné pridávať, pretože sójová omáčka je už slaná a ešte sme si uvarili zemiaky v osolenej vode.

3) Potom si uvarené zemiaky aj so šupkou nakrájame na plátky a dáme do misky k marináde a necháme odstáť, aby sa nám marináda spojila so zemiakmi.

4) Plech si vymastíme trochou oleja alebo dáme papier na pečenie a zemiaky budeme piecť na 200 stupňov do zlatista.

5) Pečené zemiaky, môžeme konzumovať ako samostatný pokrm s domácou tatarkou alebo ako prílohu k mäsu.

Dobrú chuť!

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like