Netradičný pečený karfiol: Ružičky som obalila v majonézovo-smotanovej zmesi a posypala bylinkami. Výsledok bol famózny!

Ak ste milovníci zapečenej zeleniny, tento recept Vás zaručene poteší. Je iný a zároveň veľmi podobný ako tie, ktoré ste vyskúšali doteraz. S tým rozdielom, že karfiol sa v tomto recepte namáča vo výnimočne chutnej zmesi smotany, majonézy, horčice a voňavých byliniek. Necháte sa zlákať?

Čo budete potrebovať?

  • 1 stredne veľký karfiol
  • 4 PL majonézy
  • 3 PL kyslej smotany
  • 1 PL horčice
  • 1 PL olivového oleja
  • štipku tymiánu a rozmarínu
  • soľ a korenie podľa chuti
  • strúhanku podľa potreby
  • 400 g tvrdého syra, alebo parmezánu

Postup

Karfiol si predvarte v slanej horúcej vode približne 10 minút. Zvnútra by mal byť ešte chrumkavý a ani zvrchu by sa ešte nemal drobiť. Potom ho rozdrobte na ružičky.

Zapekaciu misku si vymažte trochou oleja.

Vo väčšej miske si zmiešajte majonézu, kyslú smotanu, horčicu, olej, soľ, korenie a tymian s rozmarínom. Potom do zmesi vysypte ružičky karfiolu a dobre ich v nej pomáčejte. Všetko spolu vysypte na plech a posypte strúhankou. Na vrch môžete nasypať ešte trošku tymiánu pre lepšiu vôňu.

Na záver všetko posypte strúhaným syrom a dajte piecť do rúry vyhriatej na 220 stupňov, kým nebude syr aj karfiol zlatistý.

Prajeme dobrú chuť!

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

ZDROJ NOSALTY.HU

You Might Also Like