Netradičný pečený karfiol: Ružičky som obalila v majonézovo-smotanovej zmesi a posypala bylinkami. Pochutila si celá moja rodina!

Už som skúšala viacero receptov na pečený karfiol a s týmto som skutočne veľmi spokojná. Karfiol zapečený so syrom, smotanou a ďalšími chutnými prísady je skvelou voľbou na rýchly obed, alebo chutnú večeru.

 

Budete potrebovať:

1 stredne veľký karfiol

4 PL majonézy

3 PL kyslej smotany

1 PL horčice

1 PL olivového oleja

štipka tymianu a rozmarínu

soľ a korenie podľa chuti

strúhanka podľa potreby

400g tvrdého syra, alebo parmezánu

Postup prípravy:

Karfiol si predvarte v slanej horúcej vode približne 10 minút. Zvnútra by mal byť ešte chrumkavý a ani zvrchu by sa ešte nemal drobiť. Potom ho rozdrobte na ružičky.

Zapekaciu misu si vymastite trochou oleja.

Vo väčšej miske si zmiešajte majonézu, kyslú smotanu, horčicu, olej, soľ a korenie a tymian s rozmarínom. Potom do zmesi vysypte ružičky karfiolu a dobre ich v nej ponamáčajte. Všetko spolu vysypte na plech a posypte strúhankou. Na vrch môžete nasypať ešte trošku tymianu pre lepšiu vôňu.

 

Na záver všetko posypte strúhaným syrom a dajte piecť do rúry vyhriatej na 220 stupňov, kým nebude syr aj karfiol zlatistý. Prajeme dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj:  nosalty.hu

You Might Also Like