Netradičná štrúdľa z lístkového cesta. Hlavnou ingredienciou je perník, ktorý mu dodáva výnimočnú chuť a arómu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingrediencie na 10 porcií

potrebujeme

  • 1 balíček lístkového cesta
  • 2 jablká alebo hrušky
  • 1 perník na strúhanie
  • 1 vajce
  • škoricový cukor
  • hrozienka namočené v rume

Postup

Celkový čas prípravy: 35 min

1

Cesto rozvaľkáme na cca 0,5 cm tenký plát.

2

Nastrúhame si jablká (prípadne hrušky) a perník.

3

Bližšie k okraju začneme pokladať jablká, hrozienka, nastrúhaný perník, hrozienka. Všetko posypeme škoricovým cukrom a zamotávajú.

4

Dáme na plech vyloženým papierom na pečenie, potrieme rozkvedlaným vajcom a pečieme na 180 stupňov do zlatista.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like