Netradičná avšak jednoduchá Egyptská torta s lahodnou chuťou!

Ak chcete docieliť, aby od vás každý hosť odchádzal s tým, že musí zaručene mať recept na egyptskú tortu, potom sa pustite do jej prípravy. Táto torta je fantastická. Dve lahodné náplne a nadýchané cesto vám nedajú spať. S každým sústom sa budete určite tešiť na ďalšie a ďalšie.

Ingrediencie:


– 3 bielky
– 2,5 lyžice cukru
– ½ lyžice múky
– 50 g mletých vlašských, alebo lieskových orieškov

Krém:
– 10 žĺtkov
– 10 lyžíc cukru
– 5 lyžíc múky
– 2 sáčky vanilkového cukru
– 350 ml mlieka
– 170 g masla

 Chrumkavá náplň:
– 350 ml smotany
– 200 g cukru
– 120 g nasekaných vlašských, alebo lieskových orechov

Postup:


1) Najskôr si pripravte krém. Zmiešajte v hrnci žĺtky, cukor, múku, vanilkový cukor a mlieko. Priveďte pomaly k varu. Prehrievajte ešte 2 minúty. Potom do zmesi pridávajte plátky masla a pridajte smotanu. Ručným mixérom vyšľahajte zmes na hladkú hmotu.

2) Z bielkov a cukru vypracujte lesklú hmotu.

3) Pridajte do bielkovej hmoty múku a orechy, jemne miešajte, kým nevznikne hladké cesto. Formu si vyložte papierom na pečenie. Cesto nalejte do formy a pečte v predhriatej rúre pri teplote 170 ° C po dobu asi 20 minút.

4) V hrnci rozpustíme cukor a necháme ho zľahka skaramelizovať.

5) Cukor rýchlo tvrdne. Preto ho v papierovom obale rozdrvte valčekom. Nie však na úplný prášok. Len natoľko, aby v náplni krásne vŕzgal.

6) Chrumkavú náplň vytvoríte zmiešaním smotany s karamelizovaným cukrom a sekanými orieškami.

7) A teraz prichádza na rad finálnej vrstvenie. Prvý vychladnutý plát potrite tretinou krému a naň navrstvíme tretinu chrumkavé náplne.

8) Preložte druhým plátom a zase navrstvite krém a náplň.

9) Tento postup opakujte aj s posledným plátom.

10) Zvyšnú náplňou môžete potrieť aj samotný vrch torty, či ho potrieť dookola. Tortu môžete ozdobiť posýpkou z mletých orieškov.

Na tomto netradičnom Egyptskom recepte si pochutí každý! Zdieľajte ho aj s vašimi priateľmi!

You Might Also Like