Nesmrteľné „Tango“ rezy. Tento dezert pripravujem už celé roky a stále nás doma neomrzel.

Tento bohato krémový dezert sa nikdy neomrzí. Jeho mínus je snáď len v tom, že sa musí nechať vychladnúť, čo je väčšinou nemožné. Ubrániť ho je teda nadľudský výkon. Rodina aj priatelia nikdy nemajú toľko trpezlivosti na to, aby dezert v chladničke zostal potrebnú dobu.

Vyskúšajte ho s nami aj Vy. Príprava je jednoduchá, rýchla a nenáročná. Pomôcť Vám s ním tak môžu pokojne aj deti, ktoré tak na chvíľu zabavíte.

Môžete ich skúšať aj s rôznymi obmenami príchuťou krému.

Čo budeme potrebovať:

  • 760 g hladkej múky
  • 1 bal. vanilkového pudingu
  • 350 g práškového cukru
  • 100 g zmäknutého margarínu
  • 2 vajcia
  • 1 bal. prášku do pečiva
  • 150 ml mlieka

krém:

  • 250 g masla
  • 200 g práškového cukru
  • 1,2 l mlieka
  • 4 bal. vanilkového pudingu

Na vrch:

  • detské piškóty
  • 150 g horkej čokolády a 2-3 lyžice masla

Postup:

V miske zmiešame všetky prísady na cesto a vypracujeme jednotné cesto. Cesto rozdelíme na 3 časti, každú z nich rozvaľkáme a pečieme na obrátenom plechu 10 minút pri teplote 150 stupňov so zapnutým ventilátorom.

Z pudingov, 50 g práškového cukru a mlieka uvaríme puding. Zvyšný cukor vyšľaháme s maslom a túto hmotu vmiešame do vychladnutého pudingu.

Na plech (30 × 35 cm) uložíme 1 plát upečeného cesta a navrstvíme 1/3 krému, takto pokračujeme vo vrstvení – poslednú vrstvu tvorí krém. Na krém uložíme detské piškóty a nalejeme polevu z rozpusteného masla a čokolády.

Zákusok je vhodné uložiť na celú noc do chladničky stuhnúť.

Želáme vám dobrú chuť! 🙂

 

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

 

zdroj: receptneked

You Might Also Like