Nepečený tvarohový koláč s hrozienkami – pripravené máte behom 30 minút!

Ak patríte medzi rodičov menších detí, iste každý deň premýšľate, ako im správne nachystať desiatu tak, aby im chutila, ale tiež dodala všetku potrebnú energiu a vitamíny. Máme pre vás tip!

Deti najlepšie počujú na sladké a v správnej miere ničomu taká malá maškrta neublíži. Pripravte deťom na desiatu tiež kúsok tohto tvarohového koláča, ktorý ich zasýti a deti si zamilujú jeho chuť!

potrebujeme

  • 130 g masla
  • 4 vajcia
  • 1 hrnček cukru
  • 500 g tvarohu
  • 1 čajová lyžička prášku na pečenie
  • 2 ampulky s vanilkovou esenciou
  • 2 lyžice kakaového prášku
  • 1 lyžička škrobu
  • 1/2 šálky hrozienok
  • (Môžete použiť nielen hrozienka, ale aj iné sušené ovocie, orechy, citrónovú kôru atď.)
  • 1,5 šálky jemnej bielej múky

Príprava

Najprv pripravte cesto: Zmiešajte múku a prášok do pečiva, pridajte roztavené maslo a 1/3 hrnčeka cukru, s vanilkovou esenciou – dobre premiešajte. Potom pridajte 1 polievkovú lyžicu kakaa, dôkladne premiešajte, aby ste nemali v zmesi hrudky.

Rozklepnite do zmesi vajcia a pridajte múku cesto dobre premiesime.

Vezmite 1/3 cesta a vložte ho do chladničky. Druhý kus rozložte do plechu. Vymažte plech 20 × 20 alebo 18 × 25 maslom. Cesto rozotrite rovnomerne rukami, takto je mäkšie a bude to jednoduchšie.

Teraz pripravíme tvarohovú zmes:

Zmiešajte tvaroh sa 3 vaječnými bielkami, pridajte zvyšok cukru a vanilkovú esenciu a dobre premiešajte. Žĺtky dobre premiešajte lyžicou. Do zmesi tvarohu pridajte roztavené maslo a dobre premiešajte. Potom pridajte žĺtok a premiešajte.

Hrozienka sa umyjú a pridajú do náplne. Teraz pridajte 1 polievkovú lyžicu škrobu.

Dobre premiešajte.

Teraz stačí navrstviť krém na pripravené cesto a naň položiť zvyšok cesta. Nakoniec nechajte stuhnúť v chladničke.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: andreilaslau.ro

You Might Also Like