Nepečený smotanový dezert s hroznom a sušienkovým cestom – ľahká príprava!

Máte radi ovocné torty? Dnes si pripravíme osviežujúcu ľahkú tortu bez pečenia, ktorú zvládne pripraviť aj úplný začiatočník!

Presvedčte sa sami a  pripravte si  túto veľmi jednoduchú tortu, ktorá spája nádych citrónu so sladkým hroznom. Táto torta sa nemusí piecť a zvládnu ju pripraviť aj deti. Určite si ju zamilujete  na prvé ochutnanie!

 

Budeme potrebovať následovné ingrediencie:

  • 1 veľký pohár bieleho jogurtu(400 g)
  • 4-6 polievkových lyžíc práškového cukru
  • 400 g hrozna
  • 1 citrón
  • 1 balenie želatíny
  • 200 ml smotany

cesto

  • 300 g mletých sušienok
  • 2 polievkové lyžice práškového cukru
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • 100 g masla
  • trošku mlieka
  • 1 lyžica kakaového prášku

Takto budeme postupovať:

  1. Rozdrvené sušienky zmiešame s práškovým cukrom, vanilkovým, rozpusteným maslom, kakaovým práškom a pridáme dostatok mlieka, čím sa získa krémová náplň na cesto.
  2. Potom rovnomerne rozdelíme náplň do formičky. Necháme ho na pol hodiny v chladničke.
  3. Potom si zmiešame do hladka biely jogurt s práškovým cukrom, pridáme citrónovú kôru a 10 ml teplej vody použijeme na želatínu.
  4. Všetko starostlivo zmiešame a nalejeme na cesto. Ozdobte hrozno a tortu dajte do chladničky a po dobu 1-2 hodín nechajte stuhnúť!

 

Prajeme Vám dobrú chuť!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

zdroj: ketkes.com

You Might Also Like