Nepečený smotanovo-jahodový dezert: Len vyšľaháte smotanu, navrstvíte ju na sušienky a zalejete želatínou. Tento dezert si zamiluje celá Vaša rodina!

Okrem zmrzliny, v lete fantasticky chutia aj nepečené a dobre vychladené zákusky a tortičky. Ten, ktorý Vám predstavíme dnes, je extrémne jednoduchý a zvládne ho aj úplná cukrárka začiatočníčka. Pripravte svojim blízkym naozaj chutnú večernú maškrtu!

Čo budete potrebovať?

  • 600 g maslových sušienok
  • 3 veľké kyslé smotany
  • 4 balíčky vanilkového cukru
  • jahodový džem
  • 7 PL práškového cukru
  • 2 balíčky červenej želatíny
  • 2 dl malinového sirupu

Postup

Kyslú smotanu dôkladne zmiešajte s práškovým a vanilkovým cukrom. Na dno pekáča si naskladajte prvú vrstvu sušienok. Natlačíme ich na seba ľubovoľne veľa, podľa toho, aký veľký máte pekáč.

Smotanu si rozdeľte na tri časti. Prvá časť smotany opatrne rozotrite na sušienky, ktorú následne pokryte druhou vrstvou sušienok.

Druhú časť smotany zmiešajte s jahodovým džemom. Ak nemáte radi jahody, použite akýkoľvek iný džem. Ružovú časť smotanového krému natrite na druhú vrstvu sušienok a naň naskladajte tretie poschodie maslových sušienok.

Potom rozotrite poslednú časť smotanového krému a navrch poukladajte poslednú vrstvu sušienok.

Želatínu si nechajte podľa návodu na balení napučať v malinovom sirupe a potom ju vylejte na vrchnú vrstvu sušienok. Odložte pekáč do chladničky a nechajte schladiť aspoň na 4-5 hodín. Potom podávajte.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

ZDROJ NOSALTY.HU

You Might Also Like