Nepečený koláčik zo sabinova, ktorý je plný kokosu. Nelepí a vždy sa podarí

Náš dnešný recept je nepečený dezert, ktorý je tak krémový, že očarí každého.

Prísady na tmavú časť:

 

  • 1 l mlieka
  • 190 g práškového cukru
  • 160 g hladkej múky
  • 70 g kakaa
  • 1 čl vanilkovej arómy
  • 60 g masla
  • 200 g strúhaného kokosu

Prísady na bielu časť:

  • 300 ml mlieka
  • 2 bal. šľahačky v prášku
  • 200 g strúhaného koksu

Príprava:

Mlieko nalejeme do hrnca, pridáme múku, cukor a kakao dobre rozmiešame a dáme variť. Na miernom ohni varíme kým nezhustne, odstavíme, pridáme maslo a vanilkovú arómu a ručným mixérom vymiešame do peny. Na tácku položíme papier na pečenie, posypeme strúhaným kokosom a vylejeme naň hustú kakaovú hmotu. Vložíme do chladničky na 1-2 hodiny.

 

Príprava bielej hmoty: Práškovú šľahačku pripravíme podľa návodu na zadnej strane, pridáme strúhaný kokos a hotový krém nalejeme na vychladnutý hnedý plát. Vložíme do chladničky na niekoľko hodín, ale najlepšie je to nechať na celú noc v chladničke. Pred podávaním vyberieme z chladničky, nakrájame na tenké pásy a pomocou lopatky ich zrolujeme. Podávame posypané kokosom.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

You Might Also Like