Nepečený kokosový cheesecake s jogurtom a domácou nutellou

Výborný kokosový cheesecake bez pečenia. Príprava klasického Cheesecake je celkom zdĺhavá a občas máte strach o výsledok. Vezmite si na pomoc želatínu a uvidíte, že skvelý cheesecake môžete zvládnuť aj bez pečenia a zbytočne pocuchaných nervov. 🙂

 

ingrediencie

korpus

  • 250 g kakaových sušenek
  • 150 g rozpusteného masla

Krém

  • 300 ml smotany
  • 250 g krémového syra (Phidalphia, Lučina)
  • 125 g kokosového jogurtu
  • 100 g práškového cukru
  • 8 g želatíny
  • rozpustenú domácu nutellu na dozdobenie (voliteľné)
  • 2 lyžice strúhaného kokosu + trochu na posypanie
  • 2 lyžice mlieka

Postup

1

Nadrvte sušienky na jemno, zmiešajte s rozpusteným maslom a utvorte drobkovité cesto. Guľatú formu s priemerom 22 cm vyložte papierom na pečenie a dno pokryte sušenkovým cestom. Dobre urovnajte a dajte do chladničky, než pripravíte krém.

2

Ľahko zahrejte mlieko a vložte do neho želatínu.

3

Vyšľahajte smotanu s cukrom do tuha, pridajte krémový syr, jogurt, strúhaný kokos a mlieko s želatínou. Dobre premiešajte.

4

Nalejte krém na sušienkový korpus, urovnajte a dajte do chladničky aspoň na 3 hodiny.

5

Rozpustite nutellu do tekuta, nalejte ju na cheesecake a celý povrch posypte trochou strúhaného kokosu. Uchovávajte v chladničke.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: blog.giallozafferano.it

You Might Also Like