Nepečené ovsené rezy s horkou čokoládou a arašidovým maslom.

Ak ste nočná sova a ranné vstávanie pre vás nie je ľahké, určite sa Vám občas stane, že vynecháte raňajky, alebo si nestihnete nachystať desiatu do práce či školy. Hlad potom zaháňate kadečím.

Obľúbeným zdrojom rýchlej energie a zahnanie pocitu hladu sú kupované ovsené rezy, ktoré však obsahujú veľa cukru. Vyhnite sa tomu a pripravte si domáce čokoládové ovsené rezy bez pečenia!

Zloženie

1 šálka masla
½ šálky hnedého cukru,
1 čajová lyžička čistého vanilkového extraktu
3 šálky ovsených vločiek
½ lyžičky mletej škorice
¼ čajovej lyžičky soli
1 šálka horkej čokolády
¾ šálky arašidového masla

Príprava:

Vyložte zapekaciu misu papierom na pečení.Ve veľkom hrnci zmiešajte maslo, hnedý cukor a vanilkový extrakt. Zahrejte na nízkej teplote, až sa maslo roztaví a cukor sa rozpustí.

Pridajte ovos, škoricu a soľ. Varte a miešajte neustále po dobu 4 až 5 minút. Do pripravenej misky nalejte polovicu ovsenej zmesi. Rozložte zmes rovnomerne a zatlačte nadol.

Zmiešajte čokoládu a arašidové maslo. Ohrievajte zmes v mikrovlnnej rúre v niekoľkých krokoch po 40 sekundách a miešajte medzi každým ohrievaním, kým sa neroztopí a nebudú plne spojené.

Nalejte ⅘ čokoládovu zmes do misy cez lisovaný ovos a odložte asi ¼ šálky na ozdobu. Pokryte zvyšným ovsom a ozdobte zvyškom čokolády.

Nechajte stuhnúť v chladničke 4 hodiny a podávajte.

Zdroj: tiphero.com

You Might Also Like