Nepečené čokoládové rezy s tromi druhmi krémov

Čokoláda, potom čokoláda a opäť čokoláda. A o to tu ide. Vyskúšajte náš recept na ultimátne čokoládové rezy, po ktorých už nebudete chcieť čokoládu ani vidieť. 🙂 Pozn. Nepečené.

 

ingrediencie

  • 410 g čokoládových sušienok
Čokoládová vrstva I.
  • 240 g krémového syra (Lučiny, Philadelphie)
  • 1/2 hrnčeka práškového cukru
  • 3 lyžice mlieka
  • 1/2 hrnčeka holandského kakaa
  • 240 ml vyšľahanej smotany
Čokoládová vrstva II.
  • 310 g horkej čokolády nalámanej na kúsky
  • 3/4 hrnčeka 40% smotany
  • 3/4 lyžičky vanilkového extraktu
Čokoládová vrstva III.
  • 3/4 hrnčeka 40% smotany
  • 1 1/2 lyžice holandského kakaa
  • 1/4 hrnčeka práškového cukru

Zdobenie (voliteľné)

  • vašu obľúbenú čokoládovú polevu či topping
  • mini čokoládové kúsky / nalámanú čokoládu na malé kúsky

Postup

  1. Na čokoládovú vrstvu I. -zmiešajte krémový syr, cukor a mlieko. Pridajte kakao a zmiešajte všetko dohromady.
  2. Opatrne vmiešajte vyšľahanú smotanu. Dajte stranou.
  3. Na čokoládovú vrstvu II.   -do horkovzdornej misy vysypte čokoládové kúsky. Rozohrejte v kastróliku smotanu a horúcu ju nalejte na čokoládu. Nechajte 7 minút stáť a potom premiešajte čokoládu dohladka.
  4. Na čokoládovú vrstvu III. – vyšľahajte smotanu do polotuha, potom pridajte kakao a práškový cukor. Vyšľahajte zmes do tuha.
  5. Na dno formy o veľkosti 22 x 33 cm položte 1 vrstvu sušienok.
  6. Rozložte na ne polovicu čokoládového krému I. a naň polovicu krému II.
  7. Ďalšiu vrstvu vyložte opäť sušienkami. Potom natrite druhú polovicu krému I. a krému II. (Rovnako, ako v predošlom kroku).
  8. Nakoniec dajte poslednú vrstvu sušienok a potrite ich krémom III. Na dozdobenie použite čokoládovú omáčku a malé kúsky čokolády.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj: www.lifeloveandsugar.com

You Might Also Like