Nepečené čokoládové rezy s ovsenými vločkami za 30 minút. Lahodné a tak dobré

Chcete pripraviť niečo sladké a dobré, ale nie ste práve veľkí kuchári? Nevadí, pomocou tohto receptu zvládnete pripraviť skvelé a hlavne jednoduché rezy s čokoládou, arašidovým maslom a ovsenými vločkami. Sú vhodné ako veľmi energetické raňajky či desiata.🙂

  • Čas prípravy: 30 minút + čas na chladenie
  • Porcie: cca 16 až 20 kusov

ingrediencie

  • 220 g masla
  • ½ hrnčeka trstinového cukru
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 3 hrnčeky ovsených vločiek
  • ½ lyžičky mletej škorice
  • ¼ lyžičky soli
  • 1 tabuľka horkej čokolády, nakrájaná na malé kúsky
  • 170 g arašidového masla

Postup

  1. Formu o veľkosti 20 × 20 cm vyložte papierom na pečenie a dajte bokom.
  2. V strednom kastróliku zmiešajte maslo, trstinový cukor a vanilkový extrakt. Zahrievajte nad miernym ohňom, kým sa všetko nerozpustí.
  3. Prisypte vločky, škoricu a soľ. Miešajte a nechajte variť približne 5 minút.
  4. Polovicu množstva zmesi nalejte do pripravenej formy a rovnomerne urovnajte.
  5. V malej miske vhodnej do mikrovlnky zmiešajte čokoládu a arašidové maslo. Prehrejte v mikrovlnke pokiaľ nebude zmes rozpustená.
  6. Čokoládovú zmes nalejte na vrstvu vločiek, časť polevy si nechajte na zdobenie.
  7. Do formy pridajte druhú polovicu vločkovej zmesi, zarovnajte a nakoniec pokvapkajte zvyškom polevy.
  8. Vložte do chladničky aspoň na 4 hodiny.

 

You Might Also Like