Nepečená piškótová torta s tou najjednoduchšou prípravou a fantastickou chuťou! Neostane ani jeden kúsok

Táto krémová torta nielen úžasne vyzerá, ale taká aj je. Je bohatá na krémovú náplň. Ak aj Vy milujete čerešne, v tejto torte ich je ohromne veľa. S týmto faktom dopredu počítajte. Ide naozaj o čerešňový koláč so všetkým. Nečakajte preto pár kúskov čerešní.

Zamilujete si ho po jedinom súste. Keď sa krémová náplň snúbi s chuťou čerešní, nedá sa tomuto dezertu takmer odolať.

ingrediencie

– 250 g piškót
– 10 g želatíny
– 170 g masla
– 170 g cukru
– 300 g kyslej smotany
– 300 g bieleho jogurtu
– 300 ml smotany na šľahanie
– 500 g čerešní

Na sirup
– 200 ml mlieka
– 2-3 lyžice cukru

Na ozdobu:
– 1 lyžica cukru
– 10-15 kúskov čerešní
– 50-100 g mliečnej čokolády

postup

1) 2-3 lyžice cukru začneme zahrievať. Až skaramelizuje, prilejeme studené mlieko. V mlieku sa cukor rozpustí a vznikne nám hnedý sirup.

2) Tortovú formu si vyložíme piškótami. Tzn. že dno zaplníme piškótami.

3) Zalejeme vzniknutým sirupom.

4) Rozpustíme si želatínu v malom množstve vody. Nechajte odstáť po dobu 10 minút. Zmiešajte so smotanou a dajte do chladničky.

5) Potom v mise vymiešajte maslo s cukrom, pridajte jogurt a kyslú smotanu. Túto zmes potom zmiešajte s želatínou a smotanou.

6) Teraz polovicou krému potrite spodné piškóty. Na krém bohato vyskladajte čerešne.

7) Znovu piškóty, krém, čerešne. Takto pokračujte až dokonca.

8) Hotovú tortu uložte na 6 hodín do chladničky.

9) Potom vytiahnite a bočné strany tortovej formy odstráňte. Na studený torta naneste rozpustenú čokoládu podľa vlastnej fantázie.

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

 

ZDROJ:bidista.com

You Might Also Like