Nepečená piškótová torta s tou najjednoduchšou prípravou a fantastickú chuťou. Nezostane žiadny kúsok

Táto krémová torta nielen úžasne vyzerá, ale taká aj je. Je bohatá na krémovú náplň. Ak aj Vy milujete čerešne, v tejto torte ich je ohromne veľa. S týmto faktom dopredu počítajte. Ide naozaj o čerešňový koláč so všetkým.

Zamilujete si ho po jedinom súste. Keď sa krémová náplň snúbi s chuťou čerešní, nedá sa tomuto dezertu takmer odolať.

ingrediencie:

– 250 g piškót
– 10 g želatíny
– 170 g masla
– 170 g cukru
– 300 g kyslej smotany
– 300 g bieleho jogurtu
– 300 ml smotany na šľahanie
– 500 g čerešní

na sirup:
– 200 ml mlieka
– 2-3 lyžice cukru

Na ozdobu:
– 1 lyžica cukru
– 10-15 kúskov čerešní
– 50-100 g mliečnej čokolády

postup:

1) 2-3 lyžice cukru začneme zahrievať. Až skaramelizuje, prilejeme studené mlieko. V mlieku sa cukor rozpustí a vznikne nám hnedý sirup.

2) Tortovú formu si vyložíme piškótami. Tzn. že dno zaplníme piškótami.

3) Zalejeme vzniknutým sirupom.

4) Rozpustíme si želatínu v malom množstve vody. Nechajte odstáť po dobu 10 minút. Zmiešajte so smotanou a dajte do chladničky.

5) Potom v mise vymiešame maslo s cukrom, pridajte jogurt a kyslú smotanu. Túto zmes potom zmiešajte s želatínou a smotanou.

6) Teraz polovicou krému potrite spodnej piškóty. Na krém bohato vyskladajte čerešne.

7) Znovu piškóty, krém, čerešne. Takto pokračujte až dokonca.

8) Hotovú tortu uložte na 6 hodín do chladničky.

9) Potom vyberte bočné strany tortovej formy odstráňte. Na studenú tortu naneste rozpustenú čokoládu podľa vlastnej fantázie.

Zdieľajte tento úžasný recept na nepečený piškótový tortu is vašimi priateľmi! Určite si na ňom pochutnajú!

You Might Also Like