Nepečená palacinková torta pripravená za pár minút!

Palacinky a torta. Kto by povedal, že tieto dva jednotlivé dezerty možno spojiť v jeden? A čuduj sa svete, ide to. Na recepte nie je nič zložité a nemusíte sa obávať , že by sa Vám niečo nepodarilo. Cesto je jedinečne lahodné vďaka kondenzovanému mlieku, ktoré sa do neho pridáva.

Tento dezert si obzvlášť obľúbite, ak patríte k milovníkom sladkého. Pokiaľ by Vám snáď dezert prišiel presladený, môžete samozrejme ubrať v recepte cukor , alebo si k dezertu dopriať hrnček horkej kávy, ktorý sladkú chuť vyrovná.

 Na cesto

– 3 hrnčeky hladkej múky
– 1 plechovka kondenzovaného mlieka
– 1 vajce
– 1 lyžica jedlej sódy

Na krém

– 750 ml mlieka
– 200 g masla
– ½ hrnčeka cukru
– 2 vajcia
– ¾ pohára hladkej múky
– 1 vanilkový cukor

Postup

1)

Cesto na palacinkový korpus Vám vznikne zmiešaním všetkých surovín (tzn. Múka, kondenzované mlieko, vajcia, jedlá sóda).

2)

Cesto spracujte a rozdeľte na 8 častí.

3)

Rozpáľte si panvicu a olej. Každú časť na rozpálenom oleji osmažte. Zhruba minútu z každej strany. Cestíčko sa pečie veľmi rýchlo. Pokiaľ Vám nejaké cesto zostane, môžete ho použiť ako posýpku. Jednotlivé palacinky si odkladajte na tanier, alebo na obrúsok.

4)

Teraz si pripravte krém klasickým spôsobom. Zahrievajte mlieko, pridajte cukor, vajíčka, múku a vanilkový cukor. Až sa cukor rozpustí, pridajte ako poslednú surovinu aj maslo.

5)

Teraz už len stačí vytvoriť tortu vrstvením. Teda palacinka, krém, palacinka, krém. Takto postupujte so všetkými palacinkami a s celým množstvom krému.

6)

Torta je luxusná, keď sa nechá v chladničke cez noc.

You Might Also Like