Nepečená dobrota pre každú príležitosť! Sušienkový dezert s jemným krémom a čokoládou.

Ak si chcete pripraviť sladký zákusok ku káve, ale nie ste veľmi skúsený v kuchyni, alebo proste len nemáte toľko času, tento recept je pre vás ideálny. Jedná sa o univerzálnu tortu so sušenkovým základom…

V spojení s jemným krémom a čokoládovou polevou uspokojí chute na sladké deti i dospelých a nemusíte sa báť ho priniesť ani na rodinné stretnutie či oslavu. Tento recept si od vás bude chcieť každý opísať.

Ingrediencie:

  • 20-25 sušienok
  • 1 balenie vanilkového pudingu (pokiaľ je to možné, bez varenia)
  • 2 šálky studeného mlieka
  • 1 šálka smotany
  • 1 lyžička vanilkového extraktu (alebo vanilkový cukor)
  • 1 lyžica cukru
  • 1/2 čajovej lyžičky citrónovej kôry (voliteľne)

Na polevu:

  • 2 lyžice čokolády (mliečna alebo horká)
  • 2-3 lyžice smotany alebo mlieka

Veľkosť plechu: cca. 25 x 35 cm

Príprava:

Umiestnite sušienky na spod plechu v jednej vrstve. Pripravte si vanilkový puding. K nemu pridajte smotanu, cukor, vanilku a citrónovú kôru. Tento krém navrstvite na sušienky a nechajte vychladnúť v chladničke. Polevu pripravíte tak, že rozpustíte čokoládu vo vodnom kúpeli a primiešate mlieko, alebo smotanu. Nakoniec polevou polejte vrch torty a opäť nechajte stuhnúť v chladničke. Podávajte nakrájané!

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like