Nepečená čokoládová torta s piškótami vyzerá a chutí užasne!

Nechce sa vám piecť, ale máte chuť na niečo sladké? Pripravte si rýchlu nepečenú tortu z tých najlepších a najobľúbenejších surovín, ktorými sú čokoláda a piškóty.

Budeme potrebovať:
100 g – mliečna čokoláda
50 g – biela čokoláda
2 lyžice – kukuričný škrob
250 ml – mlieko
150 g – maslo
3 lyžice – práškový cukor
200 ml – mlieko
1 bal. – Vanilkový cukor
300 g – dlhé piškóty
biela čokoláda na ozdobu
tmavá čokoláda na ozdobu

 

Postup:
1)
 Kukuričný škrob vymiešame s 5 lyžicami mlieka. Zvyšné mlieko dáme do hrnca a privedieme do varu. Potom pridáme rozmiešaný kukuričný škrob a varíme cca 1 minútu. Do horúceho pridáme na drobno nasekanú mliečnu a bielu čokoládu. Miešaním rozpustíme a hustý puding odstavíme. Necháme vychladnúť.

2) Maslo vymiešame s práškovým cukrom a po lyžiciach zašľaháme vychladnutú čokoládovú hmotu.

3) Pripravíme guľatú formu na pečenie. Dno vyložíme detskými piškótami, ktoré namočíme do mlieka (200 ml), v ktorom sme rozpustili vanilkový cukor.

4)  Na piškóty navrstvíme tretinu krému, znovu poukladáme piškóty namočené do vanilkového mlieka a navrstvíme zostávajúce krém. Pekne uhladíme a vrch ozdobíme strúhanou bielou a tmavou čokoládou. Odložíme do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like