Nepečená čokoládová torta s piškótami vyzerá a chutí užasne!

Nechce sa vám piecť, ale máte chuť na niečo sladké? Pripravte si rýchlu nepečenú tortu z tých najlepších a najobľúbenejších surovín, ktorými sú čokoláda a piškóty.

Budeme potrebovať:


100 g – mliečna čokoláda
50 g – biela čokoláda
2 lyžice – kukuričný škrob
250 ml – mlieko
150 g – maslo
3 lyžice – práškový cukor
200 ml – mlieko
1 bal. – Vanilkový cukor
300 g – dlhé piškóty
biela čokoláda na ozdobu
tmavá čokoláda na ozdobu

 

Postup:


1)
 Kukuričný škrob vymiešame s 5 lyžicami mlieka. Zvyšné mlieko dáme do hrnca a privedieme do varu. Potom pridáme rozmiešaný kukuričný škrob a varíme cca 1 minútu. Do horúceho pridáme na drobno nasekanú mliečnu a bielu čokoládu. Miešaním rozpustíme a hustý puding odstavíme. Necháme vychladnúť.

2) Maslo vymiešame s práškovým cukrom a po lyžiciach zašľaháme vychladnutú čokoládovú hmotu.

3) Pripravíme guľatú formu na pečenie. Dno vyložíme detskými piškótami, ktoré namočíme do mlieka (200 ml), v ktorom sme rozpustili vanilkový cukor.

4)  Na piškóty navrstvíme tretinu krému, znovu poukladáme piškóty namočené do vanilkového mlieka a navrstvíme zostávajúce krém. Pekne uhladíme a vrch ozdobíme strúhanou bielou a tmavou čokoládou. Odložíme do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like