NEODOLATEĽNÝ čokoládový koláč s mascarpone krémom!

Tento chutný mascarpone krém dodá každému zákusku výnimočnú chuť, je s tým trošku práce ale oplati sa to skúsiť, lebo je neuveriteľne chutný.

Ingrediencie:

Cesto:

  • 4 vajcia
  • 200 g cukru
  • 100 ml oleja
  • 300 g polohrubej múky
  • 100 g orechov
  • 50 g kakaa
  • 150 ml mlieka
  • 1 prášok do pečiva
  • štipka soli

Kakaový krém:

  • 300 g horkej čokolády
  • 300 ml šľahačkovej smotany

Biely krém:

  • 250 ml šľahačkovej smotany
  • 100 g bielej čokolády
  • 200 g mascarpone
  • 2 čajové lyžičky kávy

Postup:

  1. Rozšľahajte vajička s cukrom, pridajte mlieko a olej, dobre premiešajte. Zmiešajte múku, kakao, orechy, prášok do pečiva a soľ. Cesto vymiešajte a vylejte na plech s s papierom na pečenie s rozmermi 20 x 25 cm. Pečieme v rúre na 180 stupňov asi 30 minút. Vyberte ho z plechu a nechajte ho úplne vychladnúť.
  2. Pripravte si čokoládový krém: šľahačkovú smotanu zahrejte, pridajte čokoládu a miešajte, kým sa neroztopí. Keď sa ochladí, dáme ho do chladničky. Nechajte stáť aspoň 2 hodiny a potom ho rozmrazte mixérom.
  3. Biely krém: Zahrejte smotanu spolu s bielou čokoládu, dobre premiešajte a vložte do chladničky na 2 hodiny. Následne za miešania pridajte pomaly mascarpone. Môžete pridať 2 lyžičky instantného kávového prášku alebo kapučínového prášku.
  4. Na vychladnuté cesto dajte najprv čokoládový krém a následne biely. Na vrch koláča rozpusťte čokoládu.

Koláč udržujte v chlade, prajeme dobrú chuť!

You Might Also Like