Neodolateľné rezy „Fantázia“ ktoré sa skladajú zo 4-och vrstiev. Hotové sú skôr, ako zovrie voda na kávu

Veľmi mám rada tento zákusok, pravda je taká že hneď ako ho pripravím sa zje, u nás ho má rád každý.

Prísady / 8 porcií

  • 6 vajec
  • 5 dl kyslej smotany
  • 3 bal van cukru
  • 80 g želatíny
  • 2 dl malinového sirupu
  • 1,5 dkg nesladeného kakaa
  • 7 dl vody
  • 15 pl práškového cukru

Príprava

Prvá vrstva vrstva:

  1. Oddelíme žltka, pridáme k ním jeden sáčok vanilkového cukru a 5 polievkových lyžíc práškového cukru.
  2. Bielka vyšľaháme a pridáme ich k žĺtkom. Medzitým si dáme variť 1,5 dl vody a pridáme do nej želatínu. ( jeden balík stačí, 20 g)
  3. Počkáme kým trošku vychladne a primiešame ju k vajíčkovej zmesi. Nalejeme do formy. (plech s vysokými bokmi alebo jánská misa). Položíme do chladničky stuhnúť.

      Druhá vrstva

  1. druhá vrstva sa pripravuje rovnako ako prvá, s tým rozdielom, že pred želatínou pridáváme kakao. Rozmiešame a naleje na stuhnutú prvú vrstvu. Dáme do chladničky.

 

          Tretia vrstva

  1. V miske zmiešame 5 dl kyslej smotany, 5 pl práškového cukru a jedno balenie vanilkového cukru. Želatínu rozpustíme v 1,5 dl vode a pridáme do hotovej zmesi. Samozrejme že želatínu pred pridaním necháme zovrieť a počkáme kým trošku vychladne a ak ju pridáme.
  2. Z chladničky vyberieme hotové 2 vrstvy a nelejeme na nich tretiu. Vrátíme do chladničky.

          Štvrtá vrstva

  1. Do štvrtej vrstvy potrebujeme malinový sirup ( môžete pridať aj inú príchuť) 2,5 dl vody a 20 g želatíny.
  2. Vodu necháme zovrieť, pridáme želatínu a sirup. Pri poslednej vrstve treba dávať pozor aby sme ju nenalievalin príliš horúcu, môže sa stať že sa ostatné vrstvy rozpustia. Počkáme kým vychladne na vlažnú a nalejeme na ostatné vrstvy. Vrátíme do chladničky.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like