Neodolateľná Oreo torta s pudingovým krémom a banánmi. Jednoduchý recept, ktorý sa každému podarí!

Lahodná vychladená torta s jemným pudingovým krémom, nadýchanou šľahačkou a banánmi vás dostane do kolien. Dezert ako stvorený do horúcich letných dní, ku káve alebo ako chutná dobrota k sviatku. Pripravíte si je veľmi jednoducho bez pečenia a všetci sa po nej budú len tak oblizovať!

Budeme potrebovať:

Základ

350 g sušienok Oreo

75 g masla

puding

1/3 poháre (60 g) hladkej múky

1/3 poháre (60 g) cukru

5 žĺtkov

500 ml mlieka

Náplň:

3 až 4 banány

šťava z 1 až 2 citrónov

400 g smotany na šľahanie (dobre vychladenej)

1 polievková lyžica cukru

1 a 1/2 lyžičky želatíny do šľahačky (alebo Smetafix)

25 g horkej čokolády

Postup:

Na prípravu pudingu si najprv potrebujeme v hrnci premiešať žĺtky s cukrom na nadýchanou krémovou hmotu. Potom do nej postupne vmiešame hladkú múku a keď vymiešame hustejšiu zmes, postupne môžeme prilievať mlieko. Miešame stále kuchynskou metličkou, aby sa nám nevytvorili hrudky. Potom hrniec postavíme na sporák a na malom ohni zahrievame za stáleho miešania. Neustále miešame kuchynskú metličkou a keď zmes začne vrieť, môžeme aj ponorným mixérom, aby sme vytvorili dokonale hladký a jemný puding. Keď zmes vrie, varíme kým nezískame hustotu pudingu a potom môžeme odstaviť zo sporáka. Prelejeme do nekovovej misy alebo nádoby a necháme úplne vychladnúť, prípadne po chvíli vložíme do chladničky.

Na spodok torty pripravíme sušienkový základ z Oreo sušienok. Tie dáme do uzatvárateľného igelitového vrecka a pomocou valčeka alebo paličky ich rozdrobíme až na úplne jemnú zmes bez väčších kúskov. Rovnako môžeme dať všetky sušienky do mixéra a získame jemnú krehkú zmes zo sušienok. Potom k nim pridáme rozpustené maslo a všetko dobre premiešame. Zmes potom natlačíme do formy s priemerom 24 cm a poriadne pritlačíme rovnomerne po celom dne. Zo zmesi urobíme aj okraje, asi 2 až 3 cm vysoké. Keď “cesto” utlačíme na dno a okraj, môžeme ho vložiť do chladničky.

Banány si olúpeme a nakrájame ich na kolieska. Zo všetkých strán ich pokvapkáme citrónovou šťavou, takže najlepšie ich je dať do misky, pridať šťavu a pekne pootáčať. Banány vďaka šťave nezhnednú a zostanú v koláči pekne sfarbené. Keď máme puding dobre vychladený a sušienkový základ bol v chladničke aspoň 1 hodinu, môžeme na neho dať všetku pudingovú mäsu. Rovnomerne ju rozotrieme a následne na to poukladáme kolieska banánov. Jemne ich vtlačíme do pudingu a tortu na chvíľu vložíme do chladničky.

Do hrnca vysypeme želatínu a zalejeme ju asi 1/4 pohárom vody a všetko dobre zamiešame. Ohrievame na malom plameni stále miešame. Keď sa želatína vo vode úplne rozpustí, stiahneme zo sporáka a ihneď vylejeme do misky a tú vložíme do ďalšej misy so studenou vodou. Následne si dobre vychladenú smotanu na šľahanie vyšľaháme s lyžicou cukru na nadýchanú šľahačku a pred koncom k nej pridáme ochladenú vodu so želatínou. Ešte chvíľu šľaháme a potom hotovú šľahačku rozotrieme rovnomerne po torte. Čokoládu si rozpustíme vo vodnom kúpeli a pokvapkáme ňou celú tortu (môžeme ju dať do vrecka, odstrihnúť rožok a cez malú dierku zalievať).

Tortu necháme zatuhnúť a môžeme podávať. Ak máte čas, tortový základ a pudinf si pripravte v deň vopred. Potom nalejte puding na základ a nechajte do ďalšieho dňa v chladničke. Želáme vám dobrú chuť!

You Might Also Like