Nedeľný obed? Jednoznačne pečené kurča s citrónom. Po tomto jedle si budete chcieť pridať!

Kurča! Mäso, ktoré možno urobiť snáď na 1000 spôsobov a keď človek vie ako, bude vždy chutné. Rôzne marinády dokážu dať mäsu výbornú chuť a kurča môžete navyše vyplniť napríklad plnkou. Je toho veľa. Dnes je tu článok o tom, ako urobiť kurča s karamelovou kôrkou na citróne a víne.

Na tento recept je dobré kúpiť kurča, ktoré bude mať aspoň 1,5 kilogramu a piecť ho na 200 stupňov asi 80 minút, aby bolo kura krásne zlaté.

Ingrediencie:

1 kurča
2 rozmaríny
1 lyžičku papriky
1 lyžičku mletého čierneho korenia
2 citróny
Mandle
250ml kuracieho vývaru
1 lyžica medu
1 lyžica jablčného džúsu
1 lyžica slnečnicového oleja

 

Postup:

1. Olúpeme oba dva citróny. Jeden rozkrájame na kocky a z jedného vytlačíme šťavu, ktorú zmiešame s nakrájanými mandľami a kúsočky nakrájaného citrónu.

2. Vezmeme kurča. To si zo všetkých strán osoľte, okoreníme, pridáme papriku, rozmarín a potrieme ho citrónovou šťavou s mandľami.

3. Teraz vložíme kurča do pekáča a citrón, ktorý sme si nakrájali na kocky, alebo kolieska vložíme ku kurčaťu. Do pekáča nalejeme 250ml vývaru.

4. Mäso pečieme na 200 stupňov 75 minút a čas od času pomaly odlíváme vývar.

5. Zmiešame jablkový džús so zvyškom kôry z citrónov, med a maslo. Vyberieme kura z pekáča a natrieme ho touto zmesou. Teraz už iba vrátime kurča na ďalších 5 minút do rúry a máme hotovo.

Skúste tento recept na nedeľný obed. Kurča je výborné a vďaka marináde je aj šťavnaté. Napíšte nám do komentárov, či ste už tento recept niekedy skúšali a či vám chutil.

You Might Also Like