Nedeľný obed? Jednoznačne pečené kurča s citrónom. Po tomto jedle si budete chcieť pridať!

Kurča! Mäso, ktoré možno urobiť snáď na 1000 spôsobov a keď človek vie ako, bude vždy chutné. Rôzne marinády dokážu dať mäsu výbornú chuť a kurča môžete navyše vyplniť napríklad plnkou. Je toho veľa. Dnes je tu článok o tom, ako urobiť kurča s karamelovou kôrkou na citróne a víne.

Na tento recept je dobré kúpiť kurča, ktoré bude mať aspoň 1,5 kilogramu a piecť ho na 200 stupňov asi 80 minút, aby bolo kura krásne zlaté.

Ingrediencie:

1 kurča
2 rozmaríny
1 lyžičku papriky
1 lyžičku mletého čierneho korenia
2 citróny
Mandle
250ml kuracieho vývaru
1 lyžica medu
1 lyžica jablčného džúsu
1 lyžica slnečnicového oleja

 

Postup:

1. Olúpeme oba dva citróny. Jeden rozkrájame na kocky a z jedného vytlačíme šťavu, ktorú zmiešame s nakrájanými mandľami a kúsočky nakrájaného citrónu.

2. Vezmeme kurča. To si zo všetkých strán osoľte, okoreníme, pridáme papriku, rozmarín a potrieme ho citrónovou šťavou s mandľami.

3. Teraz vložíme kurča do pekáča a citrón, ktorý sme si nakrájali na kocky, alebo kolieska vložíme ku kurčaťu. Do pekáča nalejeme 250ml vývaru.

4. Mäso pečieme na 200 stupňov 75 minút a čas od času pomaly odlíváme vývar.

5. Zmiešame jablkový džús so zvyškom kôry z citrónov, med a maslo. Vyberieme kura z pekáča a natrieme ho touto zmesou. Teraz už iba vrátime kurča na ďalších 5 minút do rúry a máme hotovo.

Skúste tento recept na nedeľný obed. Kurča je výborné a vďaka marináde je aj šťavnaté. Napíšte nám do komentárov, či ste už tento recept niekedy skúšali a či vám chutil.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like