Nebíčko v papuľke za pár eur. Chutný kokosový dezert s čokoládovou polevou. Kokosu je tu požehnane

Ak zatúžíš po niečom naozaj chutnom, vyskúšaj tento kokosový zázrak! Hodí sa aj na slávnostné príležitosti, lebo sa jednoducho pripravuje a chutí výborne.

 

Prísady:

  • 250 g masla
  • 150 cukru
  • 200 g hladkej múky
  • 1 bal. prášku do pečiva
  • 4 vajíčka
  • 4 pl mlieka
  • 3 pl kakaa
  • štipka soli

Plnka:

  • 500 ml mlieka
  • 6 pl krupice
  • 200 g masla
  • 200 g strúhaného kokosu
  • 100 g cukru

Poleva:

  • 160 g čokolády
  • 1 čl masla

Príprava:

1 . Mäkké maslo vymiešame s cukrom a pridáme vajíčka. Pridáme mlieka a znovu premiešáme. Pomaly primiešáme zmes múky, kakaa a prášku do pečiva. Tortovú formu o priemere 22 cm vymastíme a posypeme múkou.

2. Vlejeme cesto a pečieme pri teplote 180°C asi 30 minút. Cesto necháme vychladnúť a prekrojíme na dve pláty.

3. Pripravíme si plnku: Mlieko nalejeme do hrnca, pridáme maslo a krupicu. Na miernom ohni, počas stálého miešania uvaríme hustú kašu.

4. Hneď ako zložíme z ohňa pridáme kokos a cukor. Jeden plát položíme na tanier a natrieme plovicu plnky a prikryjeme druhým plátom.

5. Zvyšný krém natrieme na vrch. Čokoládu roztopíme s maslom a polejeme vrch torty. Vložíme do chladničky aby krém stuhol, to je cca 3 hodiny.

 

Dobrú chuť a recept nám poslala Lenka S. 

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like