Nebesky chutný a najjemnejší tvarohový koláč: Tajný recept najlepšej kuchárky – mojej babičky!

Lepší jednoducho neexistuje, moja babička veľmi dobre vedela, ako pripraviť ten najlepší dezert pod slnkom.

 

Potrebujeme:

200 g jemného tvarohu

90 g kyslej smotany (s čo najvyšším percentom tuku)

50 g zmäknutého maslo

60 ml vlažného mlieka

6 žĺtkov

60 g hladkej múky

20 g Solamylu (môžeme nahradiť 80 g hladkej múky)

štipku soli

2 lyžice citrónovej šťavy

6 bielkov

80 g kryštálového cukru – prípadne viac, podľa chuti (moja babička dávala aj 140 g)

Postup:

Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou a vložíme na 1 hodinu do chladničky.

Múku zmiešame so škrobom a soľou.

Maslo primiešame do tvarohovo-smotanového krému, pomaly pridáme mlieko, žĺtky, múčnu zmes a citrónovú šťavu. Dobre premiešame.

Bielky ušľaháme s cukrom do peny.

Bielkovu hmotu vmiešame do žĺtkovej hmoty po tretinách, zakaždým dobre premiešame.

Cesto navrstvíme na plech veľkosti 20 × 30 cm, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie.

Plech umiestnime do väčšieho plechu, do ktorého nalejeme horúcu vodu.

Vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme pri teplote 160 stupňov 60-70 minút, alebo kým koláč nie je na povrchu zlatistý.

Upečený koláč necháme vychladnúť na mriežke. Keď sa ochladí, posypeme práškovým cukrom.

Do cesta môžeme pridať čerešne, hrozienka, marhule, sušené ovocie alebo orechy.

Želáme vám dobrú chuť!

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

Zdroj: receptneked.hu

You Might Also Like