Nebavili ma už variť klasické syrové makaróny, potom som objavila tento úžasný recept na makaróny s kuracím mäsom!

Dokonalé talianske cestoviny nestojí veľa a sú tak chutné, že sa po nich budete oblizovať až za ušami. Ak máte radi kuracie v kombinácii s cesnakom a smotanou, ste na správnej adrese. Tieto cestoviny si jednoducho zamilujete.

Na kuracie cestoviny potrebujeme:

  • 500 g makarónov
  • 500 g kuracích pŕs
  • 3 čerstvé paradajky
  • 3 sladšie papriky
  • 200 ml smotany
  • 2 strúčiky cesnaku
  • petržlenovú vňať
  • trochu čerstvej bazalky
  • 2 PL olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti

Čo vy na to?

Kuracie prsia si nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme a dusíme cca 15 minút, aby prešli varom.

Paradajky oblanšírujeme vo vriacej vode a po vybratí z vody dáme dolu šupku. Spolu s paprikou nakrájame na kocky a na chvíľu ešte odložíme bokom.

Cesnak si rýchlo osmažíme na olivovom oleji do zlatista a pridáme kuracie mäso. Spolu restujeme ešte asi 6 minút na silnom ohni. Pridáme nakrájanú zeleninu a necháme dusiť na miernom ohni 10 minút. Medzitým si dáme variť cestoviny tak, aby sme ich konzumovali „al dente“.

Do panvice s mäsom a zeleninou pridáme smotanu a zohrejeme. Omáčku pridáme do uvarených cestovín a posypeme čerstvými bylinkami. Môžeme podávať.

Nezabudnite článok zdieľať aj s vašimi priatelmi na facebooku!

You Might Also Like