Nebavili ma už variť klasické syrové makaróny, potom som objavila tento úžasný recept na makaróny s kuracím mäsom!

Dokonalé talianske cestoviny nestojí veľa a sú tak chutné, že sa po nich budete oblizovať až za ušami. Ak máte radi kuracie v kombinácii s cesnakom a smotanou, ste na správnej adrese. Tieto cestoviny si jednoducho zamilujete.

Na kuracie cestoviny potrebujeme:

  • 500 g makarónov
  • 500 g kuracích pŕs
  • 3 čerstvé paradajky
  • 3 sladšie papriky
  • 200 ml smotany
  • 2 strúčiky cesnaku
  • petržlenovú vňať
  • trochu čerstvej bazalky
  • 2 PL olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti

Ako na to?

Kuracie prsia si nakrájame na kocky, osolíme a okoreníme a dusíme cca 15 minút, aby prešli varom.

Paradajky oblanšírujeme vo vriacej vode a po vybratí z vody dáme dolu šupku. Spolu s paprikou nakrájame na kocky a na chvíľu ešte odložíme bokom.

Cesnak si rýchlo osmažíme na olivovom oleji do zlatista a pridáme kuracie mäso. Spolu restujeme ešte asi 6 minút na silnom ohni. Pridáme nakrájanú zeleninu a necháme dusiť na miernom ohni 10 minút. Medzitým si dáme variť cestoviny tak, aby sme ich konzumovali „al dente“.

Do panvice s mäsom a zeleninou pridáme smotanu a zohrejeme. Omáčku pridáme do uvarených cestovín a posypeme čerstvými bylinkami. Môžeme podávať.

 

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like