Naučte sa doma robiť pikantné klobásky. Verte mi, že to nieje žiaden veľký problém

Skôr či neskôr príde čas, kedy si sa rozhodnete, že si urobíte domáce klobásy. Namiesto ich kupovania a rozmýšľania, či sú skutočne dobré, si ich môžete pripraviť doma týmto jednoduchým spôsobom.A najlepšie natom je, že viete čo jete!

Potrebujete

  • 2 kg bravčového mäsa
  • 3 PL koňaku
  • 200 g slaniny
  • 150 ml smotany
  • 4 ks bravčových čriev (1 m)
  • Koriander
  • Soľ
  • Muškátový orech
  • Čierne mleté korenie

Postup

  1. Štvrtinu z mäsa si pomeľte v mlynčeku na mäso a zvyšok si narežte spolu so slaninou na malé kúsky. Pripravte si 4 črevá – každé z nich s dĺžkou 1 m.
  2. Všetky ingrediencie zmiešajte dohromady a vložte na noc do chladničky.
  3. Vychladenú zmes plňte do pripravených čriev. Tie vložte do vrecka na pečenie a pečte pri 200 stupňoch 20 minút. Následne klobásy vyberte z vrecka a pečte ďalších 30-40 minút.

Čo sa týka korenia, môžete do zmesi pridať cesnak a milovníci ostrejších chutí aj čili papričky, ale opatrne!

Nezabudnite článok zdielať so svojimi priatelmi aj na facebooku!

zdroj:sovkusom.ru

You Might Also Like