Náš najobľúbenejší domáci zákusok: Jemné ORECHOVÉ REZY – ťažké uveriť, že sú také jednoduché!

Potrebujeme:

350 g hladkej múky

150 g zmäknutého margarínu alebo masla

100 g práškového cukru

½ bal. práškového cukru

4 žĺtky

1 lyžicu kakaa

Džem (podľa chuti)

Krém:

4 bielky

150 g práškového cukru

150 g mletých orechov

Postup:

Všetky prísady okrem kakaa zmiešame a vypracujeme jednotné cesto. Ak sa vám cesto zdá až príliš tuhé, pridajte trochu mlieka. Cesto rozdelíme na dve polovice a do jednej primiešame kakao. Prípadne môžete kakao vmiešať do celého cesta, je to na vás.

Plech na pečenie (20×30 cm) vyložíme papierom a na dno navrstvíme kakaové cesto.

Na cesto natrieme džem. V miske si z bielkov a cukru (pridávame postupne ) ušľaháme tuhý sneh. Nakoniec do snehu vmiešame orechy a rovnomerne nanesieme na cesto s džemom. Prikryjeme vrchným plátom cesta a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 160 stupňov asi 30 minút.

 

zdroj: receptneked.hu

You Might Also Like