Namiesto klasického lineckého pečiva skúste tento GENIÁLNY ZÁKUSOK s tvarohom!

 

Potrebujeme:

Cesto:

300 g polohrubej múky

300 g hladkej múky

2 lyžičky jedlej sódy alebo prášku do pečiva

200 g cukru múčky

1 lyžičku citrónovej kôry

200-250 g strúhanej mrkvy

2 žĺtky

Štipku soli

250 g masla

Krém:

500 g tvarohu

4-5 lyžíc cukru

1 bal. vanilkového cukru

2 žĺtky

sneh zo 4 bielkov

Na potretie – džem

Postup:

Na cesto zmiešame všetky sypké prísady, nožom rozsekáme maslo (alebo nastrúhame), pridáme žĺtky, mrkvu, spracujeme a necháme odležať zabalené vo fólii v chlade – aspoň pol hodinu.

Tvaroh rozmiešame s cukrom, žĺtkami a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.

Cesto rozdelím na 4 diely (2 použijeme na spodnú vrstvu, ďalšie dva hore). Každý plát by mal mať hrúbku asi 4 mm.  Na plech vystalný papierom na pečenie uložíme dva pláty a potrieme džemom.

Potrieme rovnomerne tvarohovou plnkou a na vrch uložíme zvyšné dva pláty cesta.

Pečiem pri teplote 175 stupňov asi 40 minút, alebo kým nie je povrch nie je ružovkastý.

 

zdroj: woman.tiscali.cz

You Might Also Like