Nakladaný marinovaný cesnak s tou najlepšou marinádou a skvelou chuťou!

Cesnak je jednoznačne liečivá zelenina, ktorá ohromne posilňuje imunitu a má blahodárne účinky na náš organizmus. Aj preto nás do neho rodičia trochu nútia už odmalička. Čo sa varenia týka, zaslúži si obzvlášť veľkú pozornosť. Je absolútne univerzálny pre jeho pikantnú chuť, ktorá dokáže spestriť nejeden pokrm.

Čo ale nakladaný cesnak? Je perfektnou alternatívou čerstvého cesnaku. Nakladaný cesnak nemá tak výraznú arómu, ako cesnak čerstvý , preto ho možno konzumovať bez najmenších obáv z nepríjemností v spoločnosti. Jeho chuť je úplnou delikatesou.

Potrebujeme:

1 kg cesnaku
600 ml vody
4 lyžice cukru
7 ks čierne korenie
10 ks klinčekov
3 lyžice octu
2 lyžice soli

 

POSTUP

  1. Olúpte si cesnak a rozdeľte si ho na strúčiky. Do hrnca pridajte vodu, cukor, soľ, klinčeky a korenie. Chvíľu varte a potom odstavte. Po odstavení zalejte octom.
  2. Do zaváracích pohárov o objeme 0,5 litra dajte pripravené strúčiky cesnaku a zalejte pripravenou, varenú marinádou. Zatvorte vekom. Skladujte v chlade a tme. Rozhodne nedávajte do chladničky.
  3. Už po 2 mesiacoch si budete môcť pochutnať na domácom nakladané cesnaku, ktorý Vás uchváti. Keď do pohárov pridáte kúsok narezanej repy, cesnak bude mať krásne ružovkastú až červenú farbu.

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Zdroj:  sovkusom.ru

You Might Also Like