Nakladané uhorky v pohári s kôprom a cesnakom! Najrýchlejší spôsob!

Máme tu jeseň a s ním aj plné debničky letnej úrody všetkých možných druhov ovocia a zeleniny, ktoré len volajú po spotrebovaní! Ak už máte dosť sladkých koláčov s ovocím vo všetkých možných variácií a šalátov, je tu ešte jeden spôsob.

Tým je samozrejme typické a u nás v republike veľmi obľúbené nakladanie. Táto forma spracovania sa dá použiť ako u ovocia, tak u zeleniny. Dnešný recept sa venuje spôsobu, ako rýchlo naložiť uhorky.

zloženie

  • 1 kg uhoriek
  • niekoľko strúčikov cesnaku
  • 2-3 lyžice soli
  • 1 liter minerálnej vody

Príprava

Umyte uhorky a urežte im hlavičky.

Do 2-3 pohárov dajte trochu kôpru a cesnaku, nakrájaných najemno.

Potom do nich vložte uhorky.

Rozpustite soľ v minerálnej vode a rozdeľte ju rovnomerne medzi poháre.

Vložte poháre do chladničky. Po 24 hodinách budete mať pri stole hotové naložené uhorky.

Uhorky naložené v octe:

zloženie

  • 4 kg uhoriek
  • 1 liter 9-stupňového octa
  • 4 cibule
  • 4 mrkvy
  • 14 kusov sušeného kôpru (najlepšie horná koruna s kvetmi alebo semenami)
  • 7 čajových lyžičiek peprových guličiek
  • 5 litrov vody
  • 6 lyžíc soli

Príprava

Najskôr zmiešajte 5 litrov vody a 6 polievkových lyžíc soli, zahrejte zmes a dôkladne premiešajte, kým nebude soľ úplne rozpustená, niekoľko minút povarte a nechajte vychladnúť. Takto varený slaný nálev nechajte stáť, medzitým pripravte uhorky. Iba asi 4 litre nálevu sa zmestia do pohárov, zvyšok sa vyhodí, alebo použije pre niečo iné. Vyberte niektoré veľké a stredne veľké uhorky, ktoré sa zmestia dobre do nádob, a do nádoby by sa malo vliezť 6-7 uhoriek. Uhorky sa dobre umyjú a umiestni do nádob. Cibuľa a mrkva sa očistí, umyje a nareže.

V každej nádobe sú uhorky umiestnené vedľa seba, medzi uhorky sú cibuľa a mrkva, suchý kôpor a korenie.

Do každej nádoby nalejte 50 ml octu, dolejte nálevom a nádoby dobre uzavrite viečkom.

Vložte nádoby do veľkého hrnca na nízku teplotu po dobu 10 minút, potom ich vyberte z vody, zakryte uterákom a nechajte vychladnúť až do nasledujúceho dňa a potom uložte do komory.

 

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

zdroj: linnaefarm.org

You Might Also Like