Nakladaná cigánska pečienka so slaninou, cibuľou a pikantným korením!

Mnohí z nás si ešte z čias základnej školy pamätajú špecifickú úpravu mäsa, ktorá bývala nazývaná ako cigánska pečienka. Toto jedlo bolo vynikajúce a mäso bolo vždy vláčne a veľmi chutné.

Tento recept je veľmi známy, a preto si ho môžete bez ťažkostí pripraviť aj doma.

Stačí postupovať podľa receptu nižšie a doplniť mäso vhodnou prílohou.

Vyskúšajte túto dobrotu už tento víkend a úspech máte zaručený.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 4-6 plátky kotlety,
  • 4-6 plátkov slaniny
  • 1 cibuľa,
  • 2-3 strúčiky drveného cesnaku,
  • soľ, korenie, paprika

Takto budeme v recepte postupovať:

Večer si nakrájajte mäso na plátky a potrite ho maslom, korením a paprikou, pridajte cesnak. Druhý deň mäso posypte paprikou a múkou. Slaninu opražte v panvici a na tuku z nej potom pripravte tiež mäso. Môžete pridať cibuľu a zeleninu a pripraviť omáčku. Podávajte s vhodnou prílohou.

Máme hotovo!

Prečítal si si článok až do konca? Zaujal ťa? Potom môžeš prácu redaktora odmeniť tým, že dáš článku na Facebooku lajk alebo ho budeš zdieľať ďakujeme.

Prajeme Vám dobrú chuť!

zdroj: ketkes.com

You Might Also Like