Najúžasnejšie laskonky aké ste kedy jedli: Stačia vám len 4 suroviny a tento neodolateľný karamelový krém!

Budeme potrebovať:

  • 3 bielky
  • 165 gramov cukru
  • 85 gramov mletých orechov (vlašské)
  • 50 gramov práškového cukru

Krém:

1 karamelové salko

250 gramov masla

Postup:

  • V miske si pomocou mixéra najskôr vyšľaháme bielky s cukrom. Používame aj vodný kúpeľ. To znamená, že do hrnca si dáme vriacu vodu a bielky šľaháme v miske nad vodnou parou. Je to preto, aby bola pena krásne hustá a lepšie spracovaná. Šľaháme na nízkych otáčkach asi 15 minút.
  • Penu necháme trošku vychladnúť a následne do nej prisypeme pomleté vlašské orechy s práškovým cukrom. Výsledné cesto cez šablónu na laskonky natireme na plech, ktorý sme si vystlali papierom na pečenie. Povrch uhladíme, zvyšok peny si zotrieme a urobíme ešte jednu laskonku navyše, ak sa nám podarí.
  • Laskonky pečieme vo vyhriatej rúre na 120 stupňov asi 15 minút. Potom si rúru ztlmíme na asi 80 stupňov a laskonky dosušíme tak, že necháme trošku pootvorené dvierka. Výsledné laskonky necháme vychladnúť a zlepíme vždy s krémom. Na záver ich môžeme pofŕkať roztopenou horkou čokoládou. Dobrú chuť.

Krém:

Maslo si vyberieme z chladničky a necháme ho, nech dosiahne izbovú teplotu. Presne tak isto postupujeme aj s plechovkou salka. Nemôžu byť úplne studené. Maslo si hodíme do misky, kde ho pomocou mixéru vyšľaháme na penu. Po častiach pridávame karamelové salko. Keď sa tieto dve hmoty spoja, vznikne úžasný karamelový krém.

You Might Also Like